background

Kevään villivihannes- Koivun hiirenkorvat

Yrttiterapeutti Henriette Kress

Koivun hiirenkorvia voi kerätä syötäviksi niin kauan, kun ne ovat vielä supussa ja pehmeitä. Lisää niitä levitteisiin, smoothieihin tai salaatteihin tai napostele niitä sellaisenaan.

Vähän isompia koivunlehtiä voi käyttää Louhisaaren juomaa jäljentävänä koivunlehtijuomana. Pakasta ja käytä raikkaana kesäisenä janojuomana. Käytä kuivattuja koivun lehtiä viherjauheessakin.

Koivunlehtijuoma

  • 3 l koivunlehtiä
  • 1-2 luomusitruunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 l vettä

Laita lehdet veteen kymmeneksi minuutiksi jotta hyönteiset poistuvat. Poista vielä mahdolliset roskat. Pese sitruunat ja viipaloi ne. Lado lehdet, sokeri ja sitruunan viipaleet kulhoon.

Keitä vesi ja kaada se kulhoon. Sekoita.

Kaada neste siivilän tai kankaan läpi toiseen kulhoon. Pullota, jos aiot käyttää pian, tai kaada pakasterasioihin ja pakasta myöhäisempää käyttöä varten.

Juo laimennettuna.

Näköislajeja

Koivua voi kenties sekoittaa muihin puihin, mutta niillä ei ole koivun valkoista kaarnaa.

Kotimaisilla lepillä on hiirenkorvia samaan aikaan kuin koivulla. Maista tervalepän nuoria lehtiä, ne ovat veikeän makuisia.

Tunne poimimasi kasvit: Lue yleiset villivihannesten keräysohjeet

Teksti ja kuvat: Henriette Kress

Muita villivihanneksia: