background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat
  • helppo
  • Prep: min
  • helppo
Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat voit valmistaa joko pitkittäin leikattuihin kesäkurpitsoihin tai pieninä kippoina muun ruoan lisänä. Koverra sisus ja hienonna halutessasi muiden ainesten joukkoon. Nämä ovat maustettu Herbamare BBQ -luomuyrttisuolalla, jossa on herkullinen yrttien maku. Purkin väri erottuu kaupasta punaisena.

Ainesosat

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 dl kantarelleja
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 150 g kukkakaalimurua
  • 400 g tomaattimurskaa
  • Herbamare BBQ -luomuyrttimerisuolaa maun mukaan
  • 150 g juustoraastetta

Valmistus

Leikkaa kesäkurpitsat suunnilleen yhtä leveiksi paloiksi ja koverra sisus.


Laita kesäkurpitsakipot 200-asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja valmista sillä välin täyte.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnnet. Paloittele kantarelleja hieman pienemmiksi.


Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit ja valkosipulit ja kääntele hetki.
Lisää kantarellit ja kääntele, kunnes sienet pehmenevät.
Lisää vielä kukkakaalimuru ja kääntele hetki.


Lisää tomaattimurska ja maun mukaan Herbamare BBQ -luomuyrttimerisuolaa. Sekoita joukkoon vielä juustoraastetta ja kuumenna. Tarkista maku. 

 

Jaa seos koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja ylimääräiset voit lisätä uunivuokaan. 

 

Kuumenna 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.

 

 

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi