Biotta-mehut sopivat mainiosti myös joulumakeisten valmistukseen. Reseptin sokerimäärä kuulostaa hurjalta, mutta jo yksikin pala vie makean nälän, joten tästä annoksesta riittää herkuteltavaa isollekin joukolle tai pitkäksi aikaa. Kokeile myös muita Biotta-mehuja makeisten valmistukseen! Vinkki! Nämä säilyvät huoneenlämmössä. Pakkaa sellofaaniin ja anna joululahjaksi!
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila on 118 astetta. Tarkkaile lämpötilaa koko keittoajan sokerilämpömittarin avulla. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 10-20 minuuttia. Sekoita sitten massaa noin 10 minuuttia. Voit käyttää myös sähkövatkainta.
Levitä jähmettyvä seos reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun noin 25x25 cm uunivuokaan nuolijalla. Anna jähmettyä foliolla suojattuna muutama tunti tai yön yli.
Leikkaa terävällä veitsellä kuutioiksi. Voit leikata fudgesta myös hyvin pieniä, sokeripalan kokoisia kuutioita, jotka maistuvat runsaassa joulupöydässä tai juhlapöydässä makean nälkään.
Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi