background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Olgan pitsasarvet

Olgan pitsasarvet
  • 12
  • Prep: min
  • 12
Olgan pitsasarvet

Kylässä Olgan keittiössä -ohjelmasta tutut pitsasarvet valmistuvat helposti esimerkiksi illanistujaisiin.

Ainesosat

Olgan pitsasarvet

  • 3 dl vettä
  • 1/3 pkt hiivaa
  • 1/2 tl Herbamare-yrttisuolaa
  • 6 dl täysjyväspelttijauhoja tai spelttijauhoja
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 1 1/2 dl tomaattimurskaa
  • 1 tl Herbamare-yrttisuolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • pippuria myllystä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 tl sokeria
  • (chiliä maun mukaan)
  • 1,5 palloa mozzarellaa

Olgan pitsasarvet

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi ja anna nousta liinan alla n. 15 minuuttia.

Kaulitse noussut taikina kahdeksi litteäksi, n. ½ sentin paksuiseksi kiekoksi. Jaa kiekot kuuteen osaan kolmioiksi.

Täytä kolmioiden paksumpi pää täytteellä ja mozzarellajuustolla. Anna sarvien nousta vielä 15-20 minuuttia.Voitele vedellä tai kananmunalla, ripottele päälle juustoraastetta ja paista 210°C (kiertoilma 185°C) 15 minuuttia.