Maidoton porkkanalaatikko valmistuu helposti porkkanamehusta ja täysjyväriisistä. Sisältää runsaasti hyvää tekeviä ravinteita.
Jouluruoista on lupa nauttia niidenkin, jotka joutuvat syystä tai toisesta välttämään maitoa ruokavaliossaan. Täyteläinen porkkanalaatikko valmistetaan maidottomana herkulliseen luomuporkkanamehuun.
Laita riisi ja vesi kattilaan. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää luomuporkkanamehu ja anna kiehua, kunnes riisi on kypsää. Sekoita joukkoon porkkanasose, munat, suola ja siirappi.
Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare maidotonta margariinia.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Resepti: Hellapoliisi/Kati Jaakonen