background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Olgan nokkospannari

Olgan nokkospannari
  • Prep: min
Olgan nokkospannari

Seuraava resepti on taas yksi lisäsyy kerätä superterveellisiä nokkosia ruoanlaittoon. Helppotekoinen ruokaisa nokkospannari on hyvä lounasruoka salaatin kaverina, on aika hyvää muuten myös kylmänä. Täytteiden kanssa voi soveltaa vapaasti.

Ainesosat

  • 2 dl kermaa tai kaurakermaa
  • 6 dl vettä
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl speltti- tai vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl Herbamare yrttisuolaa
  • 1 sipuli
  • ½ purjo
  • 1 l vastakerättyjä nokkosia
  • öljyä paistamiseen
  • mustapippuria myllystä
  • pieni nippu tuoretta persiljaa
  • pieni nippu tuoretta basilikaa
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistus

Sekoita keskenään kerma, vesi ja kananmunat. Lisää joukkoon jauhot joihin leivinjauhe sekoitettu sekä Herbamare yrttisuola. Anna taikinan turvota hetki.

 

Kiehauta nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä. Kuullota hienonnettua sipulia sekä purjoa paistinpannulla öljyssä. Pilko seuraavaksi jäähtynyt nokkonen veitsellä ja paista vielä hetki. Lisää lopuksi pippuri ja yrtit.

 

Kaada pannukakkutaikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle nokkospaistos ja lopuksi juustoraaste. Paista 200°C uunissa n. 35 minuutin ajan.

 

Reseptin laati Olga Temonen