Helppo kasvispiirakka sopii kevyeksi lounaaksi, juhlapöytään tai illanistujaistarjottavaksi. Voit käyttää kasvispiirakan täytteenä omia suosikkikasviksiasi. Tärkeintä on, että pyöräytät niitä hetken kuumalla pannulla, jolloin niiden maku paranee ja piirakka kypsyy herkulliseksi.
Mittaa voi tai margariini kulhoon ja lisää joukkoon vehnä- tai spelttijauhot, leivinjauhe ja kermaviili tai jogurtti.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele leivinpaperilla vuoratun piirakkapohjan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia ja valmista sillä välin täyte.
Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa kaali veitsellä suikaleiksi ja suikaloi myös kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna rypsiöljy, voi tai margariini pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Levitä kasvikset esipaistetun piiraspohjan päälle.
Sekoita kerma, Herbamare Spicy -yrttisuola, munat, rakuuna ja juustoraaste keskenään ja kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä 200 -asteessa uuniin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tarjoa piiras mielellään hieman lämpimänä.
Vinkki! Voit oikaista ja käyttää myös pakastealtaan valmista suolaiselle piiraalle tarkoitettua piiraspohjaa. Anna sen silloin sulaa ja painele leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi