Kasvis-punajuurilaatikko on ihana arkiruoka. Tämä ruoka on vegaaninen. Voit halutessasi lisätä joukkoon kuitenkin jauhelihaa, kinkkusuikaleita tai vaikka tofua. Myös homejuusto antaa upeaa makua.
2-3 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 kg perunasipulisekoitusta
2-3 porkkanaa suikaleina
1 palsternakka suikaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl kaurakermaa
mustapippuria myllystä
½ tl rosmariinia
Kuumenna öljy isossa kattilassa.
Paista perunasipulisekoitus kauttaaltaan ja lisää porkkana- ja palsternakkasuikaleet, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.
Kääntele hetki.
Lisää kaurakerma ja punajuurimehu, sekä mustapippuria myllystä.
Mausta vielä Herbamare Pikant Spicy -yrttisuolalla ja rosmariinilla.
Kiehauta.
Tarkista maku.
Laita seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
Koristele rosmariinilla ja tarjoa seuraksi raikasta salaattia tai raastetta.
Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)