background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Mango-rahkapullat

mango-rahkapullat
  • Prep: min
mango-rahkapullat

Mangomehuun leivotut pullat sopivat maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Korvaa silloin täytteen rahka maidottomalla jogurtilla tai vastaavalla tuotteella.

Ainesosat

  • 5 dl Biotta Mango Mix -mehua
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 2 dl sokeria tai kookospalmusokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 10-12 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 100 g maitorahkaa
  • 1 muna
  • 1/2-3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Voiteluun

  • 1 muna

     

Valmistus

Lämmitä Biotta Mango Mix kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.


Vaivaa taikina tasaiseksi vehnäjauhoja apuna käyttäen ja pyöritä kahdeksi tasakokokoiseksi tangoksi. Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi. Nosta kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä riittävästi kohoamisvaraa.


Kun pullat ovat kohonneet, paina juomalasilla kolo pullien keskelle. Sekoita maitorahkan joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Jaa seos pullien koloihin ja voitele reunat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Vinkki! Mikäli haluat tehdä pinnalle vielä kevyen kiilteen, kiehauta 1 dl Biotta Mango Mixiä kattilassa ja lisää joukkoon ½ dl hyytelösokeria koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki ja sivele pinnalle pullasudilla


Reseptin laatinut: Kati Jaakkola - Hellapoliisi