background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Maidoton lanttulaatikko

Maidoton lanttulaatikko
  • 8
  • Prep: min
  • 8
Maidoton lanttulaatikko

Perinteiset joululaatikot voit valmistaa myös gluteenittomaksi ja maidottomaksi, jolloin ne sopivat yhä useamman ruokavalioon. Mikäli haluat, voit toki käyttää myös tavallisia korppujauhoja ja kuohukermaa tai ruokakermaa. Herkullinen lanttulaatikko on maustettu Herbamare-yrttisuolalla ja makeutta laatikko saa siirapista.

Ainesosat

  • 3 dl kaurakermaa eli kaurapohjaista kerman kaltaista ruoanlaittovalmistetta (gluteeniton)
  • 1 ½ dl gluteenitonta korppujauhoa
  • 1 ½ kg lanttusosetta
  • 2 kananmunaa
  • 1-1 ½ dl tummaa siirappia
  • 1 ½ tl Herbamare-yrttisuolaa
  • (ripaus muskottipähkinää jauheena)

Pinnalle

  • ½ dl gluteenittomia korppujauhoja

Valmistus

Mittaa kaurakerma kulhoon yhdessä gluteenittomien korppujauhojen kanssa ja anna turvota hetki.
Sekoita joukkoon lanttusose, rikotut kananmunat, tumma siirappi ja Herbamare-yrttisuola ja ripaus muskottipähkinää.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan ja tasoita pinta.
Ripottele pinnalle gluteenittomia korppujauhoja ja painele haarukalla pinnalle kuvioita.
Kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 1½ tuntia.

 

Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi