background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Lohi-perunamunakas

Lohi-perunamunakas
  • 2
  • Prep: min
  • 2
Lohi-perunamunakas

Herbamare maustaa hävikkiruoat helpolla tavalla maistuviksi. Jäikö edelliseltä aterialta yli vihanneksia tai perunoita, entäpä paistettua kalaa tai vaikka kinkkusuikaleita? Tämä herkullinen ruokaisa munakas maistuu mainiolta ja valmistuu muutamassa minuutissa.

Ainesosat

  • 5 keskikokoista keitettyä perunaa tai kypsiä vihanneksia
  • 200 g lämminsavulohta, paistettua lohta tai kinkkusuikaleita
  • 1 pieni punasipuli
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl vettä tai kermaa
  • tuoretta tilliä hienonnettuna tai muuta yrttiä
  • Herbamare Spicy -yrttisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Valmistus

 

Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. 

 

Murenna kala ja poista mahdolliset ruodot.


Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. 

 

Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja laita perunat ja sipuli pannulle. Kääntele hetki, kunnes saavat hieman väriä. Lisää lohipalat ja kääntele hetki. 

 

Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon vesi tai kerma. Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja mausta seos Herbamare Spicy -yrttisuolalla. Kaada tämä seos pannulle muiden ainesten joukkoon ja työnnä massaa lastalla reunoilta keskelle päin, kunnes seos alkaa hyytyä. 

 

Tiputa hieman lämpötilaa ja anna kypsyä hiljalleen, kunnes munakasmassa on hyytynyt. 

 

Tarjoa heti!

 

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi