background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kerrossalaatti

Kerrossalaatti
  • 2
  • Prep: min
  • 2
Kerrossalaatti

Trendikäs kerrossalaatti kulkee mukana vaikka evääksi työpaikalle tai harrastuksiin. Valmista halutessasi jo edellisenä päivänä valmiiksi. Lisää kastike joukkoon tai ota mukaan erillisessä purkissa.

Ainesosat

Kerrossalaatti

  • 2 dl A.Vogel Luomuviljeltyä Täysjyväriisiä
  • 1 Herbamare kasvisliemitiivistekuutio
  • n. 6 dl vettä
  • 2 dl Biotta Punajuurimehua
  • 175 g käyttövalmiita valutettuja punaisia linssejä
  • 175 g käyttövalmiita valutettuja kikherneitä
  • ½-1 pieni fenkoli
  • ½ granaattiomena
  • muutama oksa tuoretta minttua
  • 4-6 retiisiä
  • ½ l vettä + ripaus suolaa + 50 g miniparsaa tai parsakaalia
  • 1 avokado
  • 1 dl luonnonjogurttia
  • 50 g fetajuustoa
  • mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • puolikas limen mehu
  • mustapippuria myllystä

Kerrossalaatti

Keitä Luomuviljeltyä Täysjyväriisiä Herbamare Kasvisliemitiivistekuutiolla maustetussa vedessä
lähes kypsäksi.
Jaa riisi kahteen osaan ja keitä toinen osa kypsäksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Keitä loput lisäämällä joukkoon Biotta Punajuurimehua.
Valuta punaiset linssit ja kikherneet.
Vuole fenkolista perunankuorimaveitsellä lastuja ja jätä sivuun.
Puolita granaattiomena ja poista siemenet kulhoon.
Hienonna minttu.

Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.
Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää miniparsat tai parsakaalinnuput. Anna kiehua muutama
minuutti. Valuta.
Puolita avokado ja poista kivi. Sekoita luonnonjogurtin joukkoon murustettua fetajuustoa. Mausta
mustapippurilla. Täytä avokadon kolo jogurtti-fetatäytteellä.
Kokoa salaattiaineksista hauskan näköinen kerrossalaatti.
Mausta salaatti vielä erillisellä kastikkeella. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike
salaatin joukkoon tai tarjoa erikseen.