background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kasvis-punajuurilaatikko

  • 4-5
  • Prep: min
  • 4-5

Kasvis-punajuurilaatikko on ihana arkiruoka. Tämä ruoka on vegaaninen. Voit halutessasi lisätä joukkoon kuitenkin jauhelihaa, kinkkusuikaleita tai vaikka tofua. Myös homejuusto antaa upeaa makua.

Ainesosat

Kasvis-punajuurilaatikko

  • 2-3 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

  • 1 kg perunasipulisekoitusta

  • 2-3 porkkanaa suikaleina

  • 1 palsternakka suikaleina

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 2 dl kaurakermaa

  • 2 dl Biotta Punajuurimehua

  • mustapippuria myllystä

  • 1 tl Herbamare Spicy -yrttisuolaa

  • ½ tl rosmariinia

Kasvis-punajuurilaatikko

Kuumenna öljy isossa kattilassa.

Paista perunasipulisekoitus kauttaaltaan ja lisää porkkana- ja palsternakkasuikaleet, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.

Kääntele hetki.

Lisää kaurakerma ja punajuurimehu, sekä mustapippuria myllystä.

Mausta vielä Herbamare Pikant Spicy -yrttisuolalla ja rosmariinilla.

Kiehauta.

Tarkista maku.

Laita seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

Koristele rosmariinilla ja tarjoa seuraksi raikasta salaattia tai raastetta.

Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)