background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Punajuuri-mifukaalilaatikko

punajuuri-mifukaalilaatikko
  • 4
  • Prep: min
  • 4
punajuuri-mifukaalilaatikko

Punajuuri on ollut trendikäs mukula jo useamman vuoden ja sen käyttö lisääntyy jatkuvasti. Punajuuri antaa upean värin ja maun ruokaan. Kokeile tätä ihanaa punajuurikaalilaatikkoa, jossa perinteinen jauheliha on korvattu mifu-suikaleilla. Voit toki käyttää myös jauhelihaa, soijarouhetta, nyhtökauraa, härkistä tai vaikkapa tofua.

Ainesosat

Punajuuri-mifukaalilaatikko

Lisäksi

  • 250 g Mifusuikaleita TAI nyhtökauraa TAI härkistä TAI jauhelihaa + ripaus suolaa

Punajuuri-mifukaalilaatikko

Poista keräkaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä.
Kuumenna suuressa kattilassa rypsiöljy ja kääntele kaalisuikaleita kovalla lämmöllä hetki. Lisää Biotta Luomu-punajuuritäysmehu ja puuroriisi.


Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi myös kesäkurpitsa. Hienonna sipuli.


Lisää porkkanat, kesäkurpitsa ja sipuli kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Mausta Herbamare yrttisuolalla, mustapippurilla ja siirapilla.


Sekoita joukkoon Mifusuikaleet, nyhtökaura, härkis tai paistettu, suolalla maustettu jauheliha.


Tarkista maku.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)