Valmista upean pinkit härkisburgerit ja tarjoa nämä trendikkäät pikkusuolaiset vaikkapa illanistujaisissa.
Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja rypsiöljy. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä sämpylöiksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Voitele leivät siirappi-vesiseoksella ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Valmista täyte. Laita härkis, tomaattimehu, hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu chilipaprika, sinappi ja ketsuppi kattilaan ja kuumenna.
Viipaloi halloumijuusto, tomaatit ja punasipuli.
Kuumenna halloumijuusto molemmin puolin pannulla. Hienonna korianteria tai ota korianterinvarsia sivuun.
Valmista kastikkeeksi chilihummusta.
Valuta kikherneet ja laita kulhoon.
Purista joukkoon sitruunanmehu.
Lisää tahini, juustokumina, oliivi- tai seesamiöljy, suolaa, mustapippuria, valkosipulinkynnet ja chilipaprika, josta on poistettu siemenet.
Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Kokoa burgerit härkiksestä, halloumista, tomaatista, punasipulista ja chilihummuksesta.
Tarjoa!
Reseptillä teet 8-12 annosta.