background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Mangokakku

Mangokakku
  • 10
  • Prep: min
  • 10
Mangokakku

Iloisen hedelmäinen gluteeniton mangokakku piristää kevään ja kesän juhlatarjoilut. Kakkutäytettä on raikastettu upealla sitruunaverbenalla. Kakulle herkullista makua antava Biotta Mango Mix on täyteläinen mehu, joka soveltuu mainiosti myös leivontaan. Kokeile ja ihastu!

Ainesosat

Pohja

  • 2 munaa
  • 3/4 dl kookospalmusokeria tai sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1/2 dl Biotta Mango Mix -mehua

Täyte

  • 1 pieni prk säilykemangoa valutettuna
  • 5 liivatelehteä
  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 - 3/4 dl sokeria
  • 1 ruukku sitruunaverbenaa, sitruunamelissaa tai minttua
  • 2 rkl Biotta Mango Mix -mehua

Pinnalle

  • 2 dl Biotta Mango Mix -mehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  • sitruunaverbenaa, sitruunamelissaa tai minttua

Valmistus

Vaahdota munat ja kookospalmusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20×20 cm. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille. 

 

Leikkaa torttulevystä kakkuvuoan pohjalle sopivan kokoinen pohja. Voit koota kakun myös suoraan tarjoiluvadille ilman vuoanpohjaa. Kostuta Biotta Mango Mix -mehulla.

 

Valuta säilykemango ja laita mangoviipaleet vierekkäin pohjan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri.
Hienonna sitruunaverbena, sitruunamelissa tai minttu ja sekoita täytteen joukkoon.
Tarkista maku.

 

Kiehauta Biotta Mango Mix -mehu juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

 

Mittaa Biotta Mango Mix -mehu kasariin tai kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.
Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kakun pinnalle vähän kerrallaan.
Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Koristele tuoreilla yrteillä.

 

Vinkkejä! 

  • Voit valmistaa kakkupohjan myös vaaleaksi. Korvaa silloin kaakaojauhe perunajauhoilla.
  • Jos haluat täytteestä maidottoman, käytä maidotonta kerman kaltaista kasvirasvavalmistetta ja korvaa vaniljatuorejuusto soija- tai kaurajogurtilla.
  • Voit valmistaa kakun myös pyöreään irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 18-22 cm.

 

Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi