Iloisen hedelmäinen gluteeniton mangokakku piristää kevään ja kesän juhlatarjoilut. Kakkutäytettä on raikastettu upealla sitruunaverbenalla. Kakulle herkullista makua antava Biotta Mango Mix on täyteläinen mehu, joka soveltuu mainiosti myös leivontaan. Kokeile ja ihastu!
Vaahdota munat ja kookospalmusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja levitä leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 20×20 cm. Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.
Leikkaa torttulevystä kakkuvuoan pohjalle sopivan kokoinen pohja. Voit koota kakun myös suoraan tarjoiluvadille ilman vuoanpohjaa. Kostuta Biotta Mango Mix -mehulla.
Valuta säilykemango ja laita mangoviipaleet vierekkäin pohjan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja sokeri.
Hienonna sitruunaverbena, sitruunamelissa tai minttu ja sekoita täytteen joukkoon.
Tarkista maku.
Kiehauta Biotta Mango Mix -mehu juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Mittaa Biotta Mango Mix -mehu kasariin tai kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.
Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kakun pinnalle vähän kerrallaan.
Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Koristele tuoreilla yrteillä.
Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi