Keittoruoat maistuvat kaikkina vuodenaikoina. Erityisen herkullista keitto on talvipakkasilla ulkoilun päätteeksi. Voit valmistaa keiton jo etukäteen ja kuumentaa hetki ennen tarjoilua. Valmista seuraksi gluteenitonta pannuleipää.
Käsittele ensin kasvikset.
Kuori ja hienonna sipuli ja viipaloi lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti, leikkaa herkkusienet lohkoiksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa lehtikaalin lehdet hienoksi, poista kova lehtiruoti.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, tomaatti- tai vihannesmehu, Herbamare kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kypsennä kannen alla, kunnes bataatti alkaa olla kypsää. Lisää joukkoon härkis ja maun mukaan Herbamare Spicy -yrttisuolaa. Kuumenna.
Tarkista maku.
Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.
Valmista seuraksi gluteeniton pannuleipä.
Laita ainekset yleiskoneeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan.
Muovaile osiot joustavaksi ja pyöritä ne palloiksi käsissä. Kaulitse ympyröiksi tai soikioiksi.
Paista puhtaalla, kuumalla pannulla ilman rasvaa 1-3 minuuttia per puoli.
Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)