Bombayn tulinen peruna-purjosipulikeitto on ihastuttava tarjottava syksyn pimetessä. Mausteisen tuhti keitto on herkullista sellaisenaan tai sulatejuusto- tai smetananokareen kera.
Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise purjosipulit pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Hienonna chilipaprika ja poista halutessasi siemenet. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota Herbamare kasvisliemikuutiot joukkoon.
Varaa esille mausteet.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää mausteet, kääntele hetki.
Lisää kasvikset ja kääntele muutaman minuutin ajan, kunnes purjosipuli pehmenee.
Lisää kasvisliemi ja tomaattipyree.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarkista maku. Hienonna korianteri ja lisää valmiin ruoan joukkoon.
Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)