Syksy on keittojen kulta-aikaa. Kun ilmat viilenevät, on lämpimät keitot ihana tapa nauttia lämmittävää ruokaa. Keitto on maustettu Herbamare liemikuutioilla, joita löytyy myös vähäsuolaisena. Tähän keittoon on käytetty ahvenia, mutta voit hyvin valmistaa sen myös muista kaloista. Jos haluat keittoon hieman lisäväriä, lisää liemeen tomaattipyreetä tai paseerattua tomaattia.
Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja hienonna sipuli varsineen. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja hienonna fenkoli.
Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Poista lehtikaalinlehdistä kova lehtiruoti ja hienonna lehdet.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää vesi, Herbamare kasvisliemikuutiot tai Herbamare Vähäsuolaiset kasvisliemikuutiot sekä Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä ja liemi on maukas.
Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Purista joukkoon limenmehu ja hienonna joukkoon tilliä. Tarkista maku.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi