Syksyn upea vihannessato on parhaimmillaan. Kukkakaalitalkoot ovat saaneet ihmiset liikkeelle ja ideoimaan mitä erilaisempia ruokia kukkakaalista. Samettisen pehmeä kukkakaalikeitto on upean makuinen ja tämä keitto on saanut väriä Biotta vihannesmehusta. Tyylikäs keitto myös syksyn rentoihin juhliin.
Samettinen kukkakaalikeitto
4 annosta
700 g kukkakaalia
1 sipuli
vettä sen verran että ainekset peittyvät
1 Herbamare Kasvisliemitiivistekuutio
2 dl Biotta Vegetable Cocktail -vihannesmehua
100-200 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa (vegaaninen vaihtoehto on käyttää esimerkiksi kaurakermaa)
Lisäksi:
Herbamare -yrttisuolaa tai Herbamare Spicy Pikant -yrttisuolaa
Paloittele kukkakaali ja kuorittu sipuli ja laita kattilaan. Laita vettä päälle sen verran että kasvikset peittyvät.
Murusta joukkoon Herbamare-kasvisliemitiivistekuutio ja lisää vihannesmehu.
Anna kiehua kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmennyt.
Laita ainekset tehosekoittimeen ja lisää sulatejuusto. Pyöräytä sileäksi keitoksi.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa Herbamare -yrttisuolaa.