Jo yli 60 vuoden ajan Biotta on loihtinut luomukasvatetuista hedelmistä ja vihanneksista terveellisiä ja herkullisia mehuja. Parasta sveitsiläistä laatua – tuoreena pellolta pulloon!
Biotta-mehut valmistetaan tuoreeltaan puristamalla, jolloin vihannesten, hedelmien ja marjojen luonnollinen koostumus ja maku säilyvät. Tämän jälkeen mehut pikapastöroidaan hellävaraisesti, jotta ne säilyvät ilman keinotekoisia lisäaineita. Lasipullo takaa säilyvyyden ja on helppo kierrättää.
Valikoimasta löydät mehuja moneen eri makuun ja tarkoitukseen: juotavaksi, välipalaksi ja kokkaamiseen. Biotta-mehut ovat luomumehujen aatelia!
Näe luomuporkkanan matka pellolta Biotta-pulloon!
Vuodesta 1957 Biotta on ollut kestävän tuotannon pioneeri. Tavoitteenamme on ollut antaa ihmisille luonnon maku jokaisessa siemauksessa Biotta-mehua. Keskitymme luomutuotteisiin, korkeisiin laatustandardeihin ja mahtavaan makuun. Rakastamme terveellistä, luonnollista elinvoimaa, joka on mukana jokaisessa Biotta-pullossa. Siksi otamme tuotantoon holistisen ja reilun lähestymistavan pellolta pulloon saakka.
Teemme läheistä yhteistyötä paikallisten luomuviljelijöiden kanssa ja tuemme samalla kestävää luomumaanviljelyä kotimaassamme Sveitsissä. Myös kauempana kumppanimme tukevat luomuviljelijöitä luomuhedelmien ja -vihannesten tuotannossa.
Monet kansalliset ja kansainväliset sertifikaatit, muiden muassa Sveitsin luomumerkki Bio Suisse ja Euroopan Unionin luomumerkki, takaavat tuotteidemme laadun ja valmistusprosessien olevan tarkkaan valvottuja.
Mehumme ovat pullollaan hedelmien ja vihannesten parhaita antimia. Olemme esimerkiksi miettineet tarkkaan, miten voimme parhaiten yhdistää hedelmiemme, juurestemme ja kasvistemme luonnonlahjat ja luoda niistä ravitsevia mehusekoituksia sekä paastopäivien ruokalistoja. Asiakkaidemme terveys ja elinvoima ovat meille sydämen asioita. Jokaisessa Biotta-pullossa lähetämme maailmalle pienen annoksen maukasta luontoa – ja kenties hieman elämäniloa!
Mehumme
Vuonna 1957 ei ollut olemassa luonnonmukaisen viljelyn ohjeita tai sertifikaatteja. Pullottamamme porkkanamehu oli kuitenkin juuri syntynyt. Yrityksemme, joka vielä silloin oli nimeltään Gemüsebau AG Tägerwilen, oli yksi ensimmäisistä sveitsiläisistä maatiloista, jossa viljeltiin ruoka-aineita luonnonmukaisesti. Vuonna 1961 muutimme nimemme Biottaksi heijastaaksemme uskoamme luomuviljelyyn.
1931 Gemüsebau AG Tägerwilen perustetaan.
1951 Yritys alkaa noudattaa luonnonmukaisia menetelmiä ja on siten yksi Sveitsin ensimmäisistä luomutuottajista.
1957 Tuomme markkinoille ensimmäisen mehumme: puristetun ja pullotetun luomuporkkanatäysmehun.
1961 Tri Hugo Brandenberger ottaa vastattavakseen mehutuotannon. Edelläkävijänä hän on varma, että luomuviljelyllä on tulevaisuus. Yli 40 vuoden ajan hän kehittää menestyksekkäästi luomuviljelymetodeja, mehutuotantoa ja kasvavaa valikoimaa kasvis- ja hedelmämehuja.
2005 Etsiessään sopivaa seuraajaa Brandenberger myy mehutehtaansa itäsveitsiläiselle juomavalmistaja Thurella Groupille.
2011 Luonnollisista Biotta-mehuista tulee Thurellan keskeisin tuote.
2018 Biottan omistajaksi tulee sveitsiläinen ORIOR, joka on erikoistunut laatuelintarvikkeisiin.
Meille työskentelevillä luomuviljelijöillä on pitkä kokemus vihannesten luomuviljelystä. He ovat omistautuneita asialle pienintä yksityiskohtaa myöten. Heidän hedelmällisillä pelloillaan kasvavat porkkanat, punajuuret, perunat ja selleri antavat Biotta-mehuille niiden ainutlaatuisen maun.
Suurin osa mehujemme raaka-aineista on tuotettu lähituotantona Sveitsissä Bodenjärven etelärannalla, jossa vallitsee ihanteellinen ilmasto vihannesten viljelyyn. Näin kasvikset saadaan nopeasti pellolta pulloon. Ajoitus on tärkeä: yleisesti ottaen kausivihannekset käsitellään tuoreina, muutaman tunnin sisällä niiden korjuusta.
Olemme sitoutuneet tukemaan luonnonmukaista maataloutta Sveitsissä. Meille on tärkeää tarjota luomuviljelijöillemme reiluja kumppanuuksia. Tunnemme viljelijämme henkilökohtaisesti ja meillä on heidän kanssaan pitkäaikaiset sopimussuhteet. Maksamme heille reilun hinnan saamastamme arvokkaasta sadosta. Meille reilu kauppa alkaa kotoa, suoraan tehtaamme porttien edestä Tägerwilenissä.
Jo ensimmäinen Biotta-mehu valmistettiin luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista vuonna 1957. Siitä lähtien olemme tuottaneet 100% luomumehuja. Mutta mitä luonnonmukainen viljely oikeastaan tarkoittaa ja miten se eroaa tavallisesta maanviljelystä?
Täällä voit perehtyä luonnonmukaisen viljelyn periaatteisiin!
Tuottaaksemme erinomaisia ja laadukkaita luomumehuja panostamme paljon tutkimukseen, tuotekehitykseen ja laadunvarmistukseen. Tavoitteenamme on uusien mehujen kehittämisen ohella myös olemassaolevien tuotteidemme jatkuva parantaminen. Tuotekehitykseen ja laatuun erikoistunut osastomme vastaa siitä, että asiakkaamme saavat vain parasta laatua. Kehitteillä olevia mehuja maistellaan jatkuvasti, jotta saamme kattavan otoksen mielipiteitä ja parannusehdotuksia.
Mehujen tuotantoprosessin aikana jokaista tuotantoerää valvotaan tarkasti sekä oman laadunvarmistusosastomme että ulkopuolisten tarkastajien toimesta.
Biotta uskoo korkealaatuisten mehujen tuottamiseen vastuullisesti ja ympäristöstä huolehtien.
Mehujemme tuotannosta syntyvät vihannesten ja hedelmien sivutuotteet myydään maanviljelijöille, jotka käyttävät niitä luonnonmukaisena eläinten rehuna. Näin varmistetaan, että kaikki viljelykasvien osat käytetään hyväksi.
Biotta-mehut pakataan lasipulloihin, jotka tarjoavat parhaan tuotesuojauksen ja mahdollistavat maun, sisällön ja ravintoaineiden täydellisen säilymisen sekä kierrätettävyyden. Pullojen etiketit tulostetaan FSC-sertifioituun paperiin.
Panostamme jatkuvasti pieniin ja suuriin projekteihin, joilla parannamme vastuullisuuttamme ja ympäristöystävällisyyttämme.
Täältä voit lukea lisää uusimmista vastuullisuusprojekteistamme!
Biottan tiimiin kuuluu noin 70 työntekijää. Joka päivä toimitiloissamme kehitellään uusia tuoteideoita, jotka seuraavaksi toteutetaan naapurissa sijaitsevassa tuotantolaitoksessamme. Teemme tiivistä tiimityötä tarjotaksemme asiakkaillemme erinomaisia Biotta-mehuja!